MADR Skin

MADR Skin

Gratis verzending vanaf €45 |Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag onderweg* | Gratis make-up remover pad bij aankoop van 3 of meer producten

*25% OFF USE CODE: MOTHERSDAY25

Wat doet hyaluronzuur met je gezicht?

hyaluronz

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in het menselijk lichaam die een belangrijke rol speelt bij het behoud van de huidstructuur en het vasthouden van vocht. Het wordt ook veel gebruikt in cosmetische en medische toepassingen vanwege de vele voordelen voor de huid en algemene gezondheid. Dit moet je weten om het maximale uit deze mega-moisturizer te halen:

 

Wat is Hyaluronzuur?

Natriumhyaluronaat, ook wel bekend als hyaluronzuur, is een natuurlijk voorkomend polysaccharide (suiker) dat aanwezig is in zowel de huid als het bindweefsel door ons hele lichaam. Een enkel hyaluronzuurmolecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, wat geleidelijk in de huid vrijkomt. Dit speelt een cruciale rol bij het behouden van een goede hydratatie van de huid. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een droge huid, maar het is ook gunstig voor alle huidtypes.

Wat doet Hyaluronzuur voor de huid?

Er zijn talloze redenen om van  hyaluronzuur te houden! Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

– Het fungeert als een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor een betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.
– Hyaluronzuur bezit antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het de huid kan helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.
– Als een essentieel onderdeel van de huid is hyaluronzuur effectief in het behouden van de elasticiteit en het voorkomen van huidveroudering.
– De antibacteriële eigenschappen van hyaluronzuur bevorderen wondgenezing.

Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Het ingrediënt werkt echter het beste in een vochtige omgeving. Bij een droge huid zijn er daarom extra ingrediënten in een crème nodig om de stof zijn werk te laten doen. Dit zijn ingrediënten die een ‘laagje’ op de huid achterlaten en hiermee voorkomen dat vocht ontsnapt, zoals cyclopentasiloxane. Deze stof vind je naast hyaluronzuur terug in de Moisturizer voor de normale tot droge huid én normale tot vette huid. Zijn dergelijke stoffen niet toegevoegd, bestaat de kans dat de werkzaamheid van hyaluronzuur niet optimaal is. Bij een vette huid zijn er geen extra ingrediënten nodig door de aanwezigheid van voldoende talg.

Welk Hyaluronzuur is het beste?

Om je huid een serieuze hydratatie boost te geven, kies je voor een serum of booster of moisturizer die Hyaluronzuur of Natriumhyaluronaat bevat – en voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je de producten uit je huidverzorgingsroutine in de juiste volgorde aanbrengt.

Scroll naar boven