MADR Skin

MADR Skin

Gratis verzending vanaf €45 |Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag onderweg* | Gratis make-up remover pad bij aankoop van 3 of meer producten

*25% OFF USE CODE: MOTHERSDAY25

Pigmentvlekken verwijderen, hoe doe je dat?

Hyperpigmentatie, ook bekend als pigmentvlekken, is een veelvoorkomend huidprobleem dat veroorzaakt kan worden door diverse factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, veroudering, medicatie en parfums. Deze ongewenste verkleuringen van de huid kunnen verschijnen als ouderdomsvlekken, zwangerschapsmaskers of gewoon als pigmentvlekjes.

Gelukkig zijn er diverse methoden beschikbaar om pigmentvlekken te behandelen en zelfs te laten verdwijnen. Is er dan echt een wondermiddel tegen pigmentvlekken?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken  zijn donkere verkleuringen van de huid die optreden als gevolg van een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Deze vlekken kunnen variëren in grootte en kleur, en komen vaak voor op delen van de huid die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen, de armen en de schouders.

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van pigmentvlekken:

☀️ Blootstelling aan de zon: Overmatige blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken. De UV-stralen van de zon stimuleren de melanineproductie in de huid, wat kan leiden tot donkere vlekken.

⚧️ Hormonale veranderingen: Hormonale veranderingen, zoals tijdens zwangerschap, menopauze of het gebruik van anticonceptiepillen, kunnen leiden tot hyperpigmentatie. Dit wordt ook wel melasma genoemd.

🤕 Huidletsel: Wanneer de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld acne, insectenbeten, of wrijving, kan dit leiden tot de vorming van pigmentvlekken als onderdeel van het genezingsproces.

🧬 Erfelijkheid: Soms kunnen pigmentvlekken worden veroorzaakt door genetische factoren. Mensen met een familiegeschiedenis van pigmentvlekken hebben mogelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van deze aandoening.

💊 Medicatie: Sommige medicijnen, zoals bepaalde antibiotica, anticonvulsiva en chemotherapie, kunnen als bijwerking hyperpigmentatie veroorzaken.

Ons aanbeveling:

Het is verstandig om dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken en op zonnige dagen een zonnebrandcrème met SPF30 aan te brengen. Door uzelf te beschermen tegen UV-straling, kunt u nieuwe pigmentvlekken, hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken helpen voorkomen.

Kun je zelf pigmentvlekken verwijderen?

Ja, het is mogelijk om pigmentvlekken zelf te behandelen. Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken, vermijd producten die je huid bleken. Kies in plaats daarvan voor goede gezichtsverzorgingsproducten die de huid in de diepere lagen aanpakken en op die manier het pigment gecontroleerd afbreken en voorkomen. Het effectieve middel tegen pigmentvlekken werkt alleen wanneer je consequent de juiste gezichtsverzorgingsroutine blijft volgen.

Wat Zijn de juiste producten?

🧴 Crèmes die pigmentatie behandelen bevatten vaak exfoliërende ingrediënten, die de huid aansporen om nieuwe huidcellen aan te maken. Deze nieuwe huidcellen duwen de oude huidlaag naar boven, waarbij ze doorgaan totdat de pigmentcellen verdwenen zijn. Voorbeelden van exfoliërende ingrediënten zijn glycolzuur, melkzuur en andere fruitzuren. Daarnaast kan een crème met retinol ook worden gebruikt om hyperpigmentatie aan te pakken.

🍋 Een serum met Vitamine C zal de huid oplichten, verstevigen en voorzien van een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten. Dankzij de krachtige vitamine C wordt de huid intens gehydrateerd, stimuleert het de collageenproductie en helpt het bij het herstellen van pigmentatie. Dit maakt het bijzonder effectief voor het herstellen van door de zon beschadigde huid.

🅰 Een huidvernieuwend serum met Retinol stimuleert de celvernieuwing van de huid. Het zorgt ervoor dat hyperpigmentatie naar de oppervlakte van de huid wordt geduwd, waardoor het de huid kan verlaten. Het is belangrijk om retinol altijd geleidelijk op te bouwen, te beginnen met het laagste percentage. Op deze manier kan de huid eraan wennen en worden irritaties voorkomen.

🥜 Niacinamide, bekend als vitamine B3, verbetert de helderheid van de huid en vermindert de productie van melanine. Het heeft ook een ontstekingsremmend effect, wat resulteert in een kalmerende huid en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken. Niacinamide is een antioxidantserum dat speciaal is samengesteld om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Scroll naar boven