MADR Skin

MADR Skin

Gratis verzending vanaf €45 |Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag onderweg* | Gratis make-up remover pad bij aankoop van 3 of meer producten

*25% OFF USE CODE: MOTHERSDAY25

Herfst Huidverzorging: Tips voor een Stralende Huid

De herfst is een prachtig seizoen met zijn warme kleuren en verkoelende temperaturen. Maar deze overgangsperiode kan ook uitdagingen met zich meebrengen voor je huid. De droge lucht en wisselende weersomstandigheden kunnen leiden tot uitdroging en irritatie. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om je huid gezond en stralend te houden tijdens de herfst. Hier zijn enkele waardevolle tips voor herfst huidverzorging.
beautiful woman covering eye with autumnal leaves


Hydratatie is de sleutel:

In de herfst wordt de lucht droger, wat kan leiden tot uitdroging van je huid. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft door voldoende water te drinken. Daarnaast kun je een vochtinbrengende crème gebruiken om je huid te beschermen tegen vochtverlies. Kies voor een rijkere crème dan je in de zomer zou gebruiken. Geef je huid een extra boost door onder je crème een serum te gebruiken.

Door intensievere verzorging kun je ook voorkomen dat huidklachten als acne, atopisch eczeem, psoriasis en rosacea verergeren door drogere lucht en gebrek aan vitamine D.  

Kies bij je huidverzorging voor ingrediënten die de huid helpen herstellen. Vitamine C bijvoorbeeld heeft een bewezen werking tegen bestaande zonschade (pigmentvlekken en rimpelvorming). Ook producten met barrièreherstellende en kalmerende stoffen helpen de huid weer in conditie te krijgen. Zorg verder voor voldoende vochtvasthoudende ingrediënten als hyaluronzuur.


Milde reiniging:

Het is natuurlijk heerlijk om na een gure, koude herfstdag lekker lang en warm te douchen of in bad te gaan, maar dit is sterk af te raden. Douche- en badwater onttrekt namelijk veel van de natuurlijke vetten en vochtvasthoudende stoffen aan uw huid waardoor deze snel droog wordt. Beperk dus de tijd in en onder water. Ook overmatig reinigen kan je huid uitdrogen. Gebruik een milde, hydraterende reiniger om vuil en make-up voorzichtig te verwijderen. Vermijd agressieve producten die je huid kunnen irriteren.


Exfoliatie:

Je zult merken dat je huid in deze periode droger aan kan voelen. Vaak probeert je huid zich daarvan te herstellen door extra talg aan te maken. Talg zorgt er voor dat je huid een natuurlijk beschermlaagje heeft en soepel aanvoelt.  Dat is heel fijn, maar te veel aan talg kan er voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Dat kan leiden tot puistjes.

Daarom is het belangrijk om minimaal één keer in de week een exfoliant te gebruiken.  Een exfoliant zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden, poriën ontstopt worden en een frisse teint te behouden.


Bescherming tegen de zon:

Hoewel de zon minder intens is in de herfst, betekent dit niet dat je de zonnebrandcrème kunt overslaan. UV-stralen kunnen je huid nog steeds beschadigen, ook wanneer het niet meer warm is buiten, op bewolkte dagen, of in de winter, bereiken uv-A-stralen namelijk de huid. En deze stralen dringen dieper door,  dus blijf zonnebrandcrème gebruiken, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.


Lipverzorging:

Droge lippen zijn een veelvoorkomend probleem in de herfst. Gebruik een hydraterende lippenbalsem om scheurtjes te voorkomen en je lippen zacht te houden.


Stralende huid van binnenuit:

Last but not least: collageen. Collageen trekt vocht aan en heeft een hoog hydraterend vermogen. Aan de ene kant is het dus belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren, maar door dagelijks collageen in te nemen herstel je de vochtbalans van binnenuit. Gebruikers van MADR Skin Collageen en Capsules ervaren daarom ook een stevigere huid die veel minder droog aanvoelt, perfect om deze herfst met een mooie, gezonde huid door te komen! Shop hier ons collageen supplement.

Conclusie:

De herfst biedt tal van mogelijkheden om te genieten van het buitenleven en tegelijkertijd goed voor je huid te zorgen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je een gezonde, stralende huid behouden en vol vertrouwen het herfstseizoen tegemoet gaan. Vergeet niet dat consistente huidverzorging het hele jaar door essentieel is voor een blijvend mooie huid.
Scroll naar boven