MADR Skin

MADR Skin

Gratis verzending vanaf €45 |Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag onderweg* | Gratis make-up remover pad bij aankoop van 3 of meer producten

*25% OFF USE CODE: MOTHERSDAY25

MUST HAVE ingrediënten voor de winterhuid

De winter kan een uitdagend seizoen zijn voor je huid. De koude temperaturen, gure wind en droge lucht kunnen je huid uitdrogen en gevoelig maken. Het is daarom belangrijk om tijdens de wintermaanden extra aandacht te besteden aan je gezichtsverzorgingsroutine.

blog winterskin


WINTERHUID, RUWE PLEKJES - DE JUISTE VERZORGING

Terwijl we genieten van het vangen van sneeuwvlokken, verwonderd zijn over ijspegels en glijden op witte pistes, krijgt onze huid vaak te maken met irritaties. Droge, schilferige plekken, gebarsten handen en jeukende benen. Onze huid houdt echt niet van dit seizoen.

Dus, wat kunnen we doen om onze huid in de winter goed te verzorgen? De eerste stap is absoluut het begrijpen en kennen van de behoeften van onze huid. In feite zijn de reacties van onze huid gewoon een roep om hulp en aandacht.

Dus, waarom heeft onze huid het moeilijk in de kou? Onze huid is eigenlijk een slim orgaan. Het heeft zijn eigen beschermende barrière – een beschermende zuurmantel die uitdroging voorkomt en ook externe invloeden en bacteriën afweert. De voorwaarde voor een gezonde barrière is dat onze huid gezond is. Dit betekent dat we gezond moeten eten, ontspannen en goed voor onszelf moeten zorgen. Maar vaak nemen we daar niet genoeg tijd voor! Ik betrap mezelf erop dat ik het niet vaak genoeg doe. ‘s Morgens moet alles snel gaan, ‘s avonds heb ik nog andere dingen te doen en dan is de dag alweer voorbij.

Vooral in de winter is het echter zo belangrijk dat we ons lichaam en onze huid de broodnodige aandacht geven. In de winter verliest onze huid namelijk een deel van haar bescherming. Het verliest vocht aan de droge lucht en de bloedcirculatie neemt af.

Tijdens koude seizoenen ondergaat onze huid enkele veranderingen. De lage temperaturen zorgen ervoor dat de fijne bloedvaatjes in de huid samentrekken, waardoor ons lichaam het bloed naar belangrijke organen stuurt om ze optimaal te bevoorraden. Helaas betekent dit dat andere delen van ons lichaam, zoals de huid, een tekort aan zuurstof en essentiële voedingsstoffen kunnen ervaren. Dit kan leiden tot irritaties, roodheid en een trekkerig gevoel.

Bovendien neemt de talg- en olieproductie van de huid af bij temperaturen onder de 8 graden Celsius. Dit heeft als gevolg dat de huid minder vocht, vetten en voedingsstoffen krijgt. Kortom, het zijn geen gemakkelijke tijden voor onze huid, behalve misschien voor onze wangen.

Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om je huid gezond en goed verzorgd te houden tijdens het koude seizoen.


Berscherm je huidbarriere

Net als bij je kleding in de winter, kun je de ui-methode ook gebruiken voor je huidverzorging. Gewoon verschillende producten in lagen aanbrengen – van dun naar dik. Onthoud dat als je van plan bent om langere tijd buiten in de kou te zijn, het gebruik van vochtinbrengende crèmes en gels zo veel mogelijk moet worden beperkt. Bij temperaturen onder nul kan vocht bevriezen in de buitenste lagen van de huid en je huid verder beschadigen.

droge huid


Je routine voor een gehydrateerd huid:

Ochtendroutine
Stap 1: Reiniging
Begin met het reinigen van je gezicht. Als je ‘s ochtends je gezicht wilt reinigen met iets anders dan water, kun je de Reinigingsbalsem gebruiken. Let vooral op milde reinigingsproducten – vermijd producten die schuimen en zeepachtig zijn, omdat ze de huid kunnen uitdrogen. Onze reinigingsbalsem is een uitstekend alternatief dat de huid voedt terwijl het reinigt!

Stap 2: Serum/Concentraat
Na het reinigen kun je een dun laagje hydraterend serum aanbrengen, zoals ons Hyaluron Concentraat. Gebruik het spaarzaam en breng het nooit alleen aan. Let op: bewaar het op een koele plaats! Om de beschermende barrière van je huid effectief te versterken, kun je na het concentraat het Niacinamide Serum of het Vitamine C Serum gebruiken.

Stap 3: Zonnebrandcrème
De zonnestralen kunnen schadelijk zijn voor de huid, dus het is belangrijk om je huid te beschermen. Breng zonnebrandcrème aan om je huid te beschermen tegen de zon.

Avondroutine:

Stap 1: Reinigen

‘s Avonds is een grondige reiniging een van de belangrijkste stappen. De vervuiling van de stad, zweet en make-up kunnen ervoor zorgen dat je huid niet kan ademen. Het is net zo belangrijk als ‘s ochtends: je moet een mild reinigingsproduct gebruiken dat de huid grondig reinigt zonder deze uit te drogen. Onze Reinigingbalsem is hiervoor perfect geschikt. Het reinigt op een zachte manier, zonder het vocht en de belangrijke lipiden van de huid te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de beschermende barrière van de huid intact blijft, vooral tijdens koude winterdagen, om voedingsstoffen en vocht vast te houden.

Stap 2: Concentraat/serum
En dan: hydratatie, hydratatie, hydratatie! De constante temperaturen ‘s nachts kunnen helpen om de vochtbalans van je huid weer in evenwicht te brengen. Het MADR SKIN Hyaluron concentraat dringt dankzij de verschillende molecuulgroottes diep door in de huidlagen en voorziet deze van voldoende hydratatie. De AHA-Serum verwijdert dode huidcellen en hydrateert de huid tot in de diepere lagen. Wees voorzichtig tijdens zwangerschap en borstvoeding, omdat AHA dan niet gebruikt mag worden. In alle andere gevallen is het belangrijk om rustig aan te doen. Begin met het gebruik van de AHA-Serum slechts 1-2 keer per week en verhoog dit langzaam als je huid er goed op reageert.

Stap 3: Nachtverzorging
De Age Defense creme biedt je huid voldoende voeding. De Retinol crème verzorgt zowel de rijpere huid als de onzuivere huid. Beide producten voorzien de huid optimaal van

50225f41 bff0 4db9 ad82 adf88ddcbd2f 2


Lipverzorging:

Droge lippen zijn een veelvoorkomend probleem in de herfst. Gebruik een hydraterende lippenbalsem om scheurtjes te voorkomen en je lippen zacht te houden.


Stralende huid van binnenuit:

Last but not least: collageen. Collageen trekt vocht aan en heeft een hoog hydraterend vermogen. Aan de ene kant is het dus belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren, maar door dagelijks collageen in te nemen herstel je de vochtbalans van binnenuit. Gebruikers van MADR Skin Collageen en Capsules ervaren daarom ook een stevigere huid die veel minder droog aanvoelt, perfect om deze herfst met een mooie, gezonde huid door te komen! Shop hier ons collageen supplement.

Conclusie:

De winter biedt tal van mogelijkheden om te genieten van het buitenleven en tegelijkertijd goed voor je huid te zorgen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je een gezonde, stralende huid behouden en vol vertrouwen het winterseizoen tegemoet gaan. Vergeet niet dat consistente huidverzorging het hele jaar door essentieel is voor een blijvend mooie huid.

Scroll naar boven